Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till originell

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till originell fördelade på tre ordgrupper.Vad betyder originell

Sett till sina synonymer betyder originell ungefär egen eller unik, men är även synonymt med exempelvis "egenartad" och "excentrisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till originell. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av originell, fem exempelmeningar på hur ordet originell kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av originell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet originell.


Motsatsord till originell

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till originell.

ooriginellExempelmeningar för originell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet originell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Zappa etablerade sig under sin trettioåriga karriär som en produktiv och originell kompositör, elgitarrist och bandledare.  
 2. Cos Lazouras från Tigon Studios sade att "[Spelet] har en originell handling som ger en inblick i hur Riddick utvecklades till en sådan komplex karaktär".  
 3. Mihrimah Sultan-moskén, även känd som Üsküdar Quay-moskén, stod färdig samma år, och har en originell design, då dess stora kupol, stöds av tre halvkupoler.  
 4. Serial Experiments Lain sågs som en så pass originell serie att produktionen av den ekonomiskt bedömdes vara en "enorm risk" av dess producent Yasuyuki Ueda.  
 5. Dini ansåg att idén var intressant, då han tyckte att få Batman-spel baserades på en originell idé, och att de istället är adapterade från filmer eller TV-serier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av originell

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet originell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "originell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet originell förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till originell

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar originell.


Mer information om originell

Andra sätt att lära sig mer kring vad originell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av originell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om originell

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för originell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är originell synonymt med både egen och unik, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ooriginell en antonym till originell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.