Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till särpräglad

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till särpräglad.Vad betyder särpräglad

Sett till sina synonymer betyder särpräglad ungefär karakteristisk eller speciell, men är även synonymt med exempelvis "typisk" och "udda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till särpräglad. Vår databas innehåller även två böjningar av särpräglad, tre exempelmeningar på hur ordet särpräglad kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av särpräglad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet särpräglad.


Exempelmeningar för särpräglad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet särpräglad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De nämnda kvarteren bildar tillsammans en särpräglad miljö, som visar att den filantropiska byggnadsverksamheten intar en förgrundsplats i Hagas historia.  
  2. Vissa andra betraktar beteckningarna finlandssvensk och Svenskfinland som ett politiskt ställningstagande för en särpräglad kulturell identitet och föredrar därför den neutrala beteckningen svenskspråkig finländare.  
  3. Bland lärarna fanns Adolf von Harnack, den mest betydelsefulle företrädaren för liberalteologi i det tyska kejsardömet, och Willhelm Herrmann, en särpräglad företrädare för nykantianism i Albrecht Ritschls efterföljd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av särpräglad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet särpräglad.


Närmeord till särpräglad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar särpräglad.


Mer information om särpräglad

Andra sätt att lära sig mer kring vad särpräglad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av särpräglad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om särpräglad

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för särpräglad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är särpräglad synonymt med både karakteristisk och speciell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.