Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till karakteristisk

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till karakteristisk.Vad betyder karakteristisk

Sett till sina synonymer betyder karakteristisk ungefär kännetecknande eller typisk, men är även synonymt med exempelvis "särpräglad" och "kännetecken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till karakteristisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av karakteristisk, fem exempelmeningar på hur ordet karakteristisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av karakteristisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet karakteristisk.


Exempelmeningar för karakteristisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet karakteristisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Lava, aska och sten spred sig från vulkanen Etna, vid skymningen med karakteristisk rödtonad plym av rök.  
 2. Grönbenan har ett karakteristisk trestavigt visslande flyktläte på samma tonhöjd, jiff-iff-iff, och varnar med ett energiskt ipp-ipp-ipp-ipp...  
 3. Finlandssvenska är en överregional varietet av svenska som är karakteristisk för finlandssvenskar och som kännetecknas av vissa finländska särdrag.  
 4. De flesta svenska ortnamnen i Finland skulle kunna tänkas vara gångbara också i Sverige (till exempel Helsingfors, Söderkulla, Korsnäs osv), men många har en karakteristisk finländsk klang.  
 5. Huset ritades av arkitekten Ernő Goldfinger i en karakteristisk, brutalistisk betongarkitektur, vilket tillsammans med den enorma skalan i förhållande till sin omgivning har gjort byggnaden till ett landmärke.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av karakteristisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet karakteristisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "karakteristisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet karakteristisk förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till karakteristisk

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar karakteristisk.


Mer information om karakteristisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad karakteristisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av karakteristisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om karakteristisk

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för karakteristisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är karakteristisk synonymt med både kännetecknande och typisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.