Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till enastående

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till enastående fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder enastående

Sett till sina synonymer betyder enastående ungefär fantastisk eller storartad, men är även synonymt med exempelvis "lysande" och "exceptionellt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till enastående. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet enastående kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till enastående

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till enastående.

likvärdig


Exempelmeningar för enastående

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet enastående kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Att få bevittna detta är enastående, säger experten Alhaji Jeng i SVT:s direktsändning efter finalen.  
 2. Han fortsatte emellertid att komponera och skapade många enastående körverk, kammarmusik, orkesterverk och operor.  
 3. "Hur kommer det sig", frågade han, "att alla män som är enastående inom filosofi, poesi eller konsten är melankoliska?  
 4. Kejsarinnans liv och regering, som präglades av enastående personlig framgång, slutade emellertid med två misslyckanden.  
 5. (Davide) Formolo och de övriga l laget gjorde en enastående insats, säger ödmjuke Pogacar enligt Tour de Frances Twitter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av enastående

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet enastående.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "enastående" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet enastående förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om enastående

Andra sätt att lära sig mer kring vad enastående betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av enastående är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om enastående

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för enastående i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är enastående synonymt med både fantastisk och storartad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är likvärdig en antonym till enastående.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.