Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till underlig

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till underlig.


Vad betyder underlig

Sett till sina synonymer betyder underlig ungefär märklig eller mysko, men är även synonymt med exempelvis "besynnerlig" och "konstig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till underlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av underlig, fem exempelmeningar på hur ordet underlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av underlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet underlig.


Exempelmeningar för underlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet underlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vid ett experiment med radioockultation upptäckte rymdsonden Voyager 2 en underlig signal från ε-ringen.  
 2. Och jag trodde av någon underlig anledning att personalen hade något att göra med kidnappningen av min bror.  
 3. Så bekräftar hon med låg, underlig röst: Ja, nu är det slut med mig, och detta är ditt verk, Kristian Bergh.  
 4. Ungefär en timme senare dök en underlig man upp vid Viewmont Highschool i Bountiful, Utah, tre mil från Murray.  
 5. Margrethe säger att hennes mans död var ”en underlig upplevelse” men hennes arbete hjälper henne att hantera förlusten av prins Henrik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av underlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet underlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "underlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet underlig förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till underlig

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar underlig. Här kommer de tio första.


Mer information om underlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad underlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av underlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om underlig

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för underlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är underlig synonymt med både märklig och mysko, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.