Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till egenartad

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till egenartad.Vad betyder egenartad

Sett till sina synonymer betyder egenartad ungefär speciell eller besynnerlig, men är även synonymt med exempelvis "märklig" och "annorlunda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till egenartad. Vår databas innehåller även två böjningar av egenartad, en exempelmeningar på hur ordet egenartad kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av egenartad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet egenartad.


Exempelmeningar för egenartad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet egenartad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I samband med detta knöt de kontakter med beslutsfattare inom den offentliga sektorn och utvecklade en egenartad stil som brukar tillskrivas brutalismen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "egenartad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet egenartad förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till egenartad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar egenartad.


Mer information om egenartad

Andra sätt att lära sig mer kring vad egenartad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av egenartad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om egenartad

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för egenartad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egenartad synonymt med både speciell och besynnerlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.