Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till annorlunda

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till annorlunda.


Vad betyder annorlunda

Sett till sina synonymer betyder annorlunda ungefär inte som andra eller utstickande, men är även synonymt med exempelvis "avvikande" och "på annat sätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till annorlunda. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet annorlunda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till annorlunda

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till annorlunda.

samma


Exempelmeningar för annorlunda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet annorlunda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För några år sedan skedde skjutningarna ofta på avsides liggande platser i dag ser det annorlunda ut.  
 2. Dagens match mot Lejonen skulle inte bli annorlunda, trots att Martin Smolinski var tillbaka i laget.  
 3. I Koranen finns berättelser från evangelierna medtagna i något annorlunda form och ibland med tillägg.  
 4. Eller annorlunda uttryckt: Har ett lands regering ett ansvar att prioritera de egna medborgarna först?  
 5. I övriga översättningar och versioner av sutran, är kriterierna för återfödelse i Sukhavati annorlunda.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av annorlunda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet annorlunda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "annorlunda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet annorlunda förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om annorlunda

Andra sätt att lära sig mer kring vad annorlunda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av annorlunda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om annorlunda

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för annorlunda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är annorlunda synonymt med både inte som andra och utstickande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är samma en antonym till annorlunda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.