Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till udda

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till udda.


Vad betyder udda

Sett till sina synonymer betyder udda ungefär ojämn eller avvikande, men är även synonymt med exempelvis "ovanlig" och "säregen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till udda. Vår databas innehåller även en motsatsord, en böjningar av udda, fem exempelmeningar på hur ordet udda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av udda

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet udda.


Motsatsord till udda

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till udda.

lika


Exempelmeningar för udda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet udda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I klippet träffar vi några besökare för att se vilka av de lite mer udda maträtterna de var sugna på.  
 2. Många Ishøjsbor har lagt märke till udda ljud när de promenerat längs stranden i Ishøj under sommaren.  
 3. Nu har myndigheterna beslutat att gå allmänheten till mötes och döper en av färjorna till det udda namnet.  
 4. Mot den bakgrunden är Anders Arborelius från rika och sekulärt protestantiska Sverige en tämligen udda fågel.  
 5. Under seglingen från Kalix till Stockholm stötte Joakim Liw och resterande besättning på något minst sagt udda.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av udda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet udda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "udda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet udda förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till udda

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar udda.


Mer information om udda

Andra sätt att lära sig mer kring vad udda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av udda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om udda

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för udda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är udda synonymt med både ojämn och avvikande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lika en antonym till udda.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.