Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nuddar

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till nuddar.


Vad betyder nuddar

Sett till sin synonym betyder nuddar ungefär berör, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nuddar. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet nuddar kan användas i en mening.


Exempelmeningar för nuddar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nuddar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är varmt nog att orsaka omedelbara brännsår om du ramlar och nuddar marken, säger meteorologen Paul Inigues till NPR.  
  2. Man ser fler frågor som präglar den nationella debatten också få ett större genomslag, säger Linn Mårdstam och tillägger att detta också nuddar en diskussion om vilken roll politiken egentligen ska spela i kyrkan. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till nuddar

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar nuddar.


Mer information om nuddar

Andra sätt att lära sig mer kring vad nuddar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nuddar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nuddar

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för nuddar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berör synonymt med nuddar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.