Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till excentrisk

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till excentrisk.


Vad betyder excentrisk

Sett till sina synonymer betyder excentrisk ungefär kufisk eller besynnerlig, men är även synonymt med exempelvis "extravagant" och "fantastisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till excentrisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av excentrisk, fem exempelmeningar på hur ordet excentrisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av excentrisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet excentrisk.


Exempelmeningar för excentrisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet excentrisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag tycker att hon är positivt excentrisk, en positiv nörd helt enkelt, och det var såna vi hade omkring oss, nördar.".  
 2. Han återvände några år senare som en excentrisk och synbarligen psykiskt obalanserad man, som hävdade att han var kejsare av USA.  
 3. Percy har beskrivits som en våldsam och excentrisk man, som lätt kunde skifta mellan att vara energifylld till att falla in i lättja.  
 4. Percy var en högväxt man med bra fysik som hade ett allvarligt men attraktivt anlete och han har beskrivits som våldsam och excentrisk.  
 5. Fagotto uppträder i en excentrisk kostym varpå han visar sina gymnastiska färdigheter och sin talang i att imitera djur och fyrverkerier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av excentrisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet excentrisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "excentrisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet excentrisk förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till excentrisk

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar excentrisk.


Mer information om excentrisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad excentrisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av excentrisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om excentrisk

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för excentrisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 26

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är excentrisk synonymt med både kufisk och besynnerlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.