Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till unik

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till unik fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder unik

Sett till sina synonymer betyder unik ungefär inte som andra eller speciell, men är även synonymt med exempelvis "originell" och "exklusiv". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till unik. Vår databas innehåller även tre böjningar av unik, fem exempelmeningar på hur ordet unik kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av unik

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet unik.


Exempelmeningar för unik

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet unik kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”Vilken unik prestation”, skriver kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i ett mejl till stjärnan.  
 2. Lars Beckman, som framför allt studerade blodgrupper, kallade samerna för en genetiskt unik befolkning.  
 3. Jag har jobbat med det här i 25 år och detta är åtminstone en unik händelse under den perioder, säger hon.  
 4. De hälsoproblem som finns delas med många andra raser; det finns ingen sjukdom som är unik just för pudel.  
 5. Europa har en unik kulturell historia och den måste försvaras genom utökade gränskontroller mot omvärlden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av unik

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet unik.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "unik" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet unik förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till unik

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar unik.


Mer information om unik

Andra sätt att lära sig mer kring vad unik betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av unik är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om unik

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för unik i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är unik synonymt med både inte som andra och speciell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.