Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till olik

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till olik.


Vad betyder olik

Sett till sina synonymer betyder olik ungefär avvikande eller annorlunda, men är även synonymt med exempelvis "skiljaktig" och "apart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till olik. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av olik, fem exempelmeningar på hur ordet olik kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av olik

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet olik.


Motsatsord till olik

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till olik.

samma, liknande


Exempelmeningar för olik

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet olik kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Reroute To Remain spelades in och lät olik de tidigare albumen, med bland annat mer inslag av synthar.  
 2. Den är snarast en idyllskildring som lågmält levandegör en plats som är olik både Sverige och dagens Tanzania.  
 3. Med högt monterad brygga med 360 graders sikt och helikopterplatta var den helt olik de tidigare isbrytarnas konstruktion.  
 4. Exponenterna för de olika betoningarna i varje kategori är också helt olik de exponenter som finns innanför substantivböjningen.  
 5. Det första som slår betraktaren är att bilden är gjord i en driven tecknarstil olik de bilder som annars påträffas på våra bildstenar och runristningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av olik

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet olik.


Närmeord till olik

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar olik. Här kommer de tio första.


Mer information om olik

Andra sätt att lära sig mer kring vad olik betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av olik är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om olik

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för olik i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olik synonymt med både avvikande och annorlunda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är samma en antonym till olik.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.