Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till olika

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till olika.


Vad betyder olika

Sett till sina synonymer betyder olika ungefär skilda eller annorlunda, men är även synonymt med exempelvis "åtskillig" och "avvikande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till olika. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet olika kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till olika

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till olika.

samma, lika


Exempelmeningar för olika

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet olika kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En stor andel av det egenproducerade programutbudet rör olika intervju-, debatt- och samhällsprogram.  
 2. I stället bör samma regler gälla oavsett om det är inom det egna landet eller mellan olika EU-länder.  
 3. Helikopter är på plats och man söker i olika områden efter att allmänheten inkommit med iakttagelser.  
 4. Listan omfattar över 6 000 olika produkter, från kemikalier och textiler till hundmat och fryst fisk.  
 5. Utöver detta har en ny stil utvecklats på Färöarna där man målar husen i olika, iögonfallande färger.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av olika

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet olika.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "olika" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet olika förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till olika

I vår databas över ord finns 18 ord som innehåller eller liknar olika. Här kommer de tio första.


Mer information om olika

Andra sätt att lära sig mer kring vad olika betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av olika är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om olika

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för olika i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olika synonymt med både skilda och annorlunda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är samma en antonym till olika.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.