Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ny

Här nedanför hittar du samtliga trettiofyra synonymer till ny fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ny

Sett till sina synonymer betyder ny ungefär färsk eller pur, men är även synonymt med exempelvis "aktuell" och "annan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ny. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av ny, fem exempelmeningar på hur ordet ny kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ny

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ny.


Motsatsord till ny

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ny.

gammal


Exempelmeningar för ny

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ny kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. År 1970 antog SIS en ny standard för kökssnickerier som var en vidareutveckling av 1962 års standard.  
 2. Expeditionen etablerade en ny led via Khumbuglaciären och kom till South Col, 7 986 meter över havet.  
 3. Polen har åtagit sig att finansiera en ny militärbas som ska kunna husera 1 000 amerikanska soldater.  
 4. Mali har fått en ny regering där armén innehar nyckelposterna, meddelar statliga etermedier i landet.  
 5. Från början hade gården bara haft ett hus med en våning, men 1762 tillkom en ny, större huvudbyggnad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ny

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ny.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ny" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ny förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ny

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar ny.


Mer information om ny

Andra sätt att lära sig mer kring vad ny betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ny är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ny

 • Antal bokstäver: 2
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ny i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ny synonymt med både färsk och pur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är gammal en antonym till ny.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.