Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avvikande

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till avvikande fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder avvikande

Sett till sina synonymer betyder avvikande ungefär onormal eller udda, men är även synonymt med exempelvis "annorlunda" och "olik". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avvikande. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avvikande kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avvikande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avvikande.

typisk, regelrätt, normal, samma


Exempelmeningar för avvikande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avvikande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han eller hon har även utan att sitta i styrelsen rätt att få avvikande uppfattning noterad till protokollet.  
 2. I dag använder USA:s flygvapen också termen AAV, anomalous aerial vehicles, eller avvikande luftburna farkoster.  
 3. Dessa har gått förlorade men vi känner till många avvikande läsarter från dessa som citerats i annan litteratur.  
 4. Dialektvariationerna omfattar systematiskt avvikande vokabulär, morfologi, syntax/grammatik, ortografi och uttal.  
 5. Hörnhuset vid Ånäsvägen/Falkgatan byggdes 1924 i en något avvikande stil efter ritningar av Karl Severin Hansson.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avvikande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avvikande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avvikande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avvikande förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avvikande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avvikande.


Mer information om avvikande

Andra sätt att lära sig mer kring vad avvikande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avvikande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avvikande

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avvikande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avvikande synonymt med både onormal och udda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är typisk en antonym till avvikande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.