Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till typisk

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till typisk.Vad betyder typisk

Sett till sina synonymer betyder typisk ungefär vanlig eller karakteristisk, men är även synonymt med exempelvis "emblematisk" och "representativ". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till typisk. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av typisk, fem exempelmeningar på hur ordet typisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av typisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet typisk.


Motsatsord till typisk

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till typisk.

abnorm, onormal, avvikandeExempelmeningar för typisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet typisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En typisk fördrink är en kir, som består av vitt vin smaksatt med svartvinbärs- eller björnbärslikör.  
 2. Dessa intervall har inte universellt överenskomna definitioner, men en typisk fördelning är följande:.  
 3. Parken på Ulriksdal var ursprungligen en typisk barockträdgård som formades under 1600-talets andra hälft.  
 4. En oktavist är en basso profondo med exceptionellt djup, särskilt typisk för den rysk-ortodoxa körmusiken.  
 5. En annan typisk symbol har varit silverknapparna som män traditionellt bar, ofta avbildade som kvinnobröst.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av typisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet typisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "typisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet typisk förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till typisk

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar typisk. Här kommer de tio första.


Mer information om typisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad typisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av typisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om typisk

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för typisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är typisk synonymt med både vanlig och karakteristisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är abnorm en antonym till typisk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.