Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till abnorm

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till abnorm.


Vad betyder abnorm

Sett till sina synonymer betyder abnorm ungefär missbildad eller onaturlig, men är även synonymt med exempelvis "onormal" och "anormal". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till abnorm. Vår databas innehåller även fem motsatsord, tre böjningar av abnorm, två exempelmeningar på hur ordet abnorm kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av abnorm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet abnorm.


Motsatsord till abnorm

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till abnorm.

normal, naturlig, vanlig, typisk, regelrätt


Exempelmeningar för abnorm

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet abnorm kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hela situationen är abnorm, och kan inte fortgå på detta sätt.
  2. Hela byn med sina två tusen invånare blev tvungna att evakueras, skogsbranden var abnorm och man visste inte riktigt hur man skulle tacka den.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av abnorm

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet abnorm.


Närmeord till abnorm

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar abnorm.


Mer information om abnorm

Andra sätt att lära sig mer kring vad abnorm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av abnorm är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om abnorm

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för abnorm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abnorm synonymt med både missbildad och onaturlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är normal en antonym till abnorm.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.