Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till speciell

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till speciell.


Vad betyder speciell

Sett till sina synonymer betyder speciell ungefär unik eller viss, men är även synonymt med exempelvis "ovanlig" och "egenartad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till speciell. Vår databas innehåller även tre böjningar av speciell, fem exempelmeningar på hur ordet speciell kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av speciell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet speciell.


Exempelmeningar för speciell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet speciell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det känns väldigt bra och det är en speciell energi som man märker både hos mig själv och personalen.  
 2. En speciell färgbegåvning hade Ruth Smith från Vágur, hon var även en sensibel tecknare och grafiker.  
 3. Det är så avtalen ser ut, det är ingen speciell överenskommelse i det här fallet, säger Jonas Walker.  
 4. År 1635 bildades Fortifikationen som en speciell kår inom armén, där Örnehufvud blev dess förste chef.  
 5. Två trygghetsvärdar, som har speciell uppsikt över platsen under sommarmånaderna, har också anställts.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av speciell

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet speciell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "speciell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet speciell förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till speciell

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar speciell.


Mer information om speciell

Andra sätt att lära sig mer kring vad speciell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av speciell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om speciell

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för speciell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är speciell synonymt med både unik och viss, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.