Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till egen

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till egen.


Vad betyder egen

Sett till sina synonymer betyder egen ungefär besynnerlig eller udda, men är även synonymt med exempelvis "originell" och "personligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till egen. Vår databas innehåller även tre böjningar av egen, fem exempelmeningar på hur ordet egen kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av egen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet egen.


Exempelmeningar för egen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet egen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Region Västerbotten kan inte dra igång med dos tre på egen hand, utan inväntar nationella riktlinjer.  
 2. Intrigen är helt och hållet Shakespeares egen, inte minst sammanvävningen av fyra olika intrigtrådar.  
 3. Enligt SVT:s reporter på plats tränar dock mittfältaren på egen hand vid sidan av den övriga gruppen.  
 4. Vad som inte sägs i notisen är att han rest första etappen från Deering i sin egen, nyförvärvade båt.  
 5. Ett av argumenten för att bryta sig loss är för att kunna odla en stark och egen nationell identitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av egen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet egen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "egen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet egen förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till egen

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar egen.


Mer information om egen

Andra sätt att lära sig mer kring vad egen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av egen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om egen

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för egen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är egen synonymt med både besynnerlig och udda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.