Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till eget

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till eget.


Vad betyder eget

Sett till sin synonym betyder eget ungefär besynnerligt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till eget. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet eget kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för eget

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet eget kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Samtidigt dokumenterade Lärka alltjämt både i skrift och med fotografi sin hembygd på eget initiativ.  
 2. Han påstår sig ha blivit hotad och misshandlad och ville freda sitt eget liv, säger Cecilia Ahlström.  
 3. Han tog sannolikt sitt eget liv, säger Geoff Dean, polischef i Ventura County, vid en presskonferens.  
 4. Mustafa beskriver sitt eget sökande efter Gud som en lång resa som landade i att han inte är troende.  
 5. eget initiativ tog sig översten därför in till Göteborg, för att försöka få tillgång till kanoner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av eget

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet eget.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "eget" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet eget förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till eget

I vår databas över ord finns 19 ord som innehåller eller liknar eget. Här kommer de tio första.


Mer information om eget

Andra sätt att lära sig mer kring vad eget betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av eget är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om eget

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för eget i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besynnerligt synonymt med eget, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.