Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ojämnt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till ojämnt.Vad betyder ojämnt

Sett till sina synonymer betyder ojämnt ungefär olika eller olika långt, men är även synonymt med exempelvis "udda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ojämnt. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet ojämnt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till ojämnt

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ojämnt.

lika


Exempelmeningar för ojämnt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ojämnt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Folkparksfesten har sålt ojämnt, skriver dansbandsprofilen och arrangören Thomas Deutgen i ett SMS till SVT.  
 2. Ljusen var placerade i trälådor med glasfönster, för att förhindra att ljuset skulle brinna ojämnt eller släckas.  
 3. Det finns många ikonografiska element, men analysen av dem är problematisk eftersom de är mycket ojämnt fördelade i tid och rum.  
 4. Och som alltid med skurar kan det falla väldigt ojämnt, så det kan vara enstaka platser som inte får en droppe alls, säger Per Stenborg.  
 5. 28-åringen gick runt på fem slag under par under den inledande dagen, men följde upp det med lite mer ojämnt spel under den andra rundan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ojämnt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ojämnt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ojämnt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ojämnt förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ojämnt

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ojämnt.


Mer information om ojämnt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ojämnt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ojämnt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ojämnt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ojämnt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ojämnt synonymt med både olika och olika långt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lika en antonym till ojämnt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.