Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ojämn

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till ojämn fördelade på två ordgrupper.Vad betyder ojämn

Sett till sina synonymer betyder ojämn ungefär udda eller oregelbunden, men är även synonymt med exempelvis "knölig" och "abrupt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ojämn. Vår databas innehåller även sju motsatsord, tre böjningar av ojämn, fem exempelmeningar på hur ordet ojämn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ojämn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ojämn.


Motsatsord till ojämn

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ojämn.

förfinad, ädel, fin, ädlare, högre, finare, likaExempelmeningar för ojämn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ojämn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det inspelade ljudet hade en ojämn, pulserande rytm som inte stämde överens med någon insekt i databasen.  
 2. Den har en utmärkande ojämn och vågformig flykt, där fladdrande fjärilslika vingslag växlar med vingglidningar.  
 3. Den unga bräckliga afghanska demokratin för en ojämn kamp mot extremister, korrumperade ledare, klaner och ojämlikhet.  
 4. Men då smittan är ojämn i landet anser vi att det är rätt att möta lokala utbrott med lokala åtgärder, säger Erna Solberg.  
 5. Jag har haft trädgård i tre år ungefär, och fört en ständig men ojämn kamp mot sniglar sedan dag ett, säger Emelie Birgersson.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av ojämn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ojämn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ojämn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ojämn förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ojämn

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar ojämn.


Mer information om ojämn

Andra sätt att lära sig mer kring vad ojämn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ojämn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ojämn

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ojämn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ojämn synonymt med både udda och oregelbunden, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förfinad en antonym till ojämn.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.