Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till adel

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till adel fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder adel

Sett till sina synonymer betyder adel ungefär överklass eller aristokrati, men är även synonymt med exempelvis "ädelhet" och "adelskap". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till adel. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av adel, tre exempelmeningar på hur ordet adel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av adel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet adel.


Motsatsord till adel

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till adel.

folket, ofrälse, underklass


Exempelmeningar för adel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet adel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Slottet blev snabbt ett populärt besöksmål för adel och kungligheter och gästades ofta av drottning Kristina.  
  2. Enligt 1562 års frälselängd över Östergötlands jordbesittande adel tillhörde nämligen gården Hyttan i Brunneby socken Karl Holgersson Gera.  
  3. Längre norröver förblev det måltidsdrycken för den medelklass och adel som hade råd, och mycket ovanligare bland fattigare bönder och arbetare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av adel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet adel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "adel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet adel förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till adel

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar adel.


Mer information om adel

Andra sätt att lära sig mer kring vad adel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av adel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om adel

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för adel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är adel synonymt med både överklass och aristokrati, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är folket en antonym till adel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.