Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till förfinad

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till förfinad.Vad betyder förfinad

Sett till sina synonymer betyder förfinad ungefär sofistikerad eller ädlare, men är även synonymt med exempelvis "avancerad" och "bildad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förfinad. Vår databas innehåller även tio motsatsord, en exempelmeningar på hur ordet förfinad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till förfinad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förfinad.

grov, skrovlig, ojämn, inte finfördelad, , inte bearbetad, inte bearbetad i detalj, naiv, aningslös, troskyldig


Exempelmeningar för förfinad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förfinad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sociala och medicinska normer kunde också diktera att den arbetande befolkningens mat skulle vara mindre förfinad än elitens kost.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av förfinad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förfinad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förfinad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förfinad förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förfinad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar förfinad.


Mer information om förfinad

Andra sätt att lära sig mer kring vad förfinad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förfinad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förfinad

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förfinad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förfinad synonymt med både sofistikerad och ädlare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grov en antonym till förfinad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.