Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grov

Här nedanför hittar du samtliga femtiosju synonymer till grov fördelade på fyra ordgrupper.Vad betyder grov

Sett till sina synonymer betyder grov ungefär massiv eller kraftig, men är även synonymt med exempelvis "flagrant" och "ruff". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grov. Vår databas innehåller även sex motsatsord, fyra böjningar av grov, fem exempelmeningar på hur ordet grov kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grov

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grov.


Motsatsord till grov

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till grov.

förfinad, ädel, fin, ädlare, högre, finareExempelmeningar för grov

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grov kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Händelsen rubriceras under tisdagsmorgonen som grov misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.  
 2. Men misstanken handlar om synnerligen grov narkotikasmuggling och det kan ge fängelse i minst sex år.  
 3. En 60-årig man åtalas nu för mord och grovt vapenbrott och en 35-årig man åtalas för grov misshandel.  
 4. En man i 20-årsåldern har häktats av Örebro tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt och grov misshandel.  
 5. 26 av dem får fängelsestraff för grov brottslighet, en person får sluten ungdomsvård och en dagsböter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av grov

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet grov.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grov" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grov förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grov

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar grov.


Mer information om grov

Andra sätt att lära sig mer kring vad grov betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grov är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grov

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för grov i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grov synonymt med både massiv och kraftig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förfinad en antonym till grov.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.