Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grova

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till grova.


Vad betyder grova

Sett till sin synonym betyder grova ungefär brutala, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grova. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet grova kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för grova

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grova kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Majoriteten av dem för misstankar om grova brott såsom skottlossningar, sprängningar och utpressning.  
 2. En sångbok från 1997 med grova antisemitiska texter beslagtogs av polisen efter mediernas avslöjanden.  
 3. Utredningsgruppen arbetar enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott, säger John Skoog.  
 4. Enligt lagrådsremissen ska unga myndiga som begår grova brott dömas till fler och längre fängelsestraff.  
 5. Svenskarna konfiskerade 76 artilleripjäser i varierande storlekar, från grova mörsare till lätta kanoner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grova" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grova förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grova

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar grova.


Mer information om grova

Andra sätt att lära sig mer kring vad grova betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grova är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grova

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för grova i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är brutala synonymt med grova, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.