Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till sällsynthet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till sällsynthet.Vad betyder sällsynthet

Sett till sina synonymer betyder sällsynthet ungefär ovanlighet, men är även synonymt med exempelvis "ovanlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sällsynthet. Vår databas innehåller även sju böjningar av sällsynthet samt två exempelmeningar på hur ordet sällsynthet kan användas i en mening.


Böjningar av sällsynthet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sällsynthet.


Exempelmeningar för sällsynthet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sällsynthet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sådana mycket enkla små förrådsbodar har haft stark hemortsrätt vid Vänerns stränder, men är numera alltmer en sällsynthet.  
  2. En kritisk livsfas med förhöjd mortalitet uppträder i Mellaneuropa åter från det sjunde levnadsåret, så att äldre fåglar utgör en sällsynthet där.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Mer information om sällsynthet

Andra sätt att lära sig mer kring vad sällsynthet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sällsynthet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sällsynthet

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för sällsynthet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sällsynthet synonymt med både ovanlighet och ovanlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.