Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till driva

Här nedanför hittar du samtliga hundratre synonymer till driva fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder driva

Sett till sina synonymer betyder driva ungefär snöhög eller bedriva, men är även synonymt med exempelvis "sköta" och "odla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till driva. Vår databas innehåller även sju böjningar av driva, fem exempelmeningar på hur ordet driva kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av driva

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet driva.


Exempelmeningar för driva

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet driva kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Målgruppen är delvis utlänningar som man vill driva i armarna på mer kreml-vänliga politiska rörelser.  
 2. Gentele lyckades driva upp produktiviteten men hans impopularitet bland arbetarna tvingade bort honom.  
 3. Bildt var angelägen att driva på Stockholms omvandling till en hälsosammare och bättre fungerande stad.  
 4. Kärnkraftverk är så dyra att bygga och så dyra att driva att de totalt sett inte är konkurrenskraftiga.  
 5. Efter att avtalet med C och L kollapsade tidigare i år är det nu möjligt för S att driva frågan vidare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av driva

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet driva.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "driva" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet driva förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till driva

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar driva.


Mer information om driva

Andra sätt att lära sig mer kring vad driva betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av driva är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om driva

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för driva i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är driva synonymt med både snöhög och bedriva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.