Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stoppa

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiosex synonymer till stoppa.


Vad betyder stoppa

Sett till sina synonymer betyder stoppa ungefär förhindra eller avblåsa, men är även synonymt med exempelvis "avstyra" och "hindra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stoppa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet stoppa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för stoppa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stoppa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han ömsom kräver ömsom vädjar till den muslimska världen att stoppa terrorismen, säger Stefan Åsberg.  
 2. Masilingi, som däremot får springa 200 meter vid OS, menar att beskedet inte kommer att stoppa henne.  
 3. ”Om det inte blir någon ändring kommer vi att stoppa brexit”, twittrade spanjoren på torsdagskvällen.  
 4. En mc-förare i tomtedräkt lyckas jaga ner och stoppa en smitare efter en intensiv jakt på Paris gator.  
 5. Men den här gången kommer protesterna att stoppa Kinas allt större kontroll över Hongkong, påstår han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stoppa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stoppa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stoppa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stoppa förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stoppa

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar stoppa. Här kommer de tio första.


Mer information om stoppa

Andra sätt att lära sig mer kring vad stoppa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stoppa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stoppa

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för stoppa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stoppa synonymt med både förhindra och avblåsa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.