Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hantera

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till hantera.


Vad betyder hantera

Sett till sina synonymer betyder hantera ungefär handskas med eller sköta, men är även synonymt med exempelvis "klara av" och "bruka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hantera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hantera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hantera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hantera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Många olika projekt som den skulle hantera har satts på paus.
 2. Inte bara att det pågår övergrepp, utan även sättet man har hanterat det på är bedrövligt.
 3. Sveriges beredskap för att hantera och minimera skadorna för en framtida pandemi bedömer han som god.
 4. Den tyska förbundskanslern Angela Merkel har fått hård kritik för sitt sätt att hantera den amerikanska spionageskandalen.
 5. Det saknas teknik för att hantera de olyckor som skulle kunna ödelägga det marina livet.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hantera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hantera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hantera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hantera förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hantera

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar hantera.


Mer information om hantera

Andra sätt att lära sig mer kring vad hantera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hantera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hantera

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hantera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hantera synonymt med både handskas med och sköta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.