Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppmuntra

Här nedanför hittar du samtliga trettio synonymer till uppmuntra.Vad betyder uppmuntra

Sett till sina synonymer betyder uppmuntra ungefär motivera eller peppa, men är även synonymt med exempelvis "sporra" och "stötta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppmuntra. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet uppmuntra kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till uppmuntra

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till uppmuntra.

nedslå, bojkotta, utöva bojkott mot


Exempelmeningar för uppmuntra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppmuntra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bristen på arbetskraft gör att man aktivt försöker uppmuntra fler kvinnor att komma ut i arbetslivet.  
 2. Det Trumpadministrationen försöker göra är att ge företag självförtroende och uppmuntra investeringar.  
 3. De anklagades också för att uppmuntra dekadens genom att publicera bilder från festen i sociala medier.  
 4. Syftet är att ”ha rätta verktygen på plats för att uppmuntra Kina att byta linje”, enligt tjänstemännen.  
 5. Bland annat började myndigheterna i USA uppmuntra utvinning av oljeskiffer och oljesand på federal mark.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av uppmuntra

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppmuntra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppmuntra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppmuntra förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppmuntra

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar uppmuntra.


Mer information om uppmuntra

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppmuntra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppmuntra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppmuntra

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppmuntra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppmuntra synonymt med både motivera och peppa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är nedslå en antonym till uppmuntra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.