Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till visa

Här nedanför hittar du samtliga sextioåtta synonymer till visa.Vad betyder visa

Sett till sina synonymer betyder visa ungefär uttrycka eller framföra, men är även synonymt med exempelvis "lotsa" och "påvisa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till visa. Vår databas innehåller även sju böjningar av visa, fem exempelmeningar på hur ordet visa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av visa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet visa.


Exempelmeningar för visa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet visa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag ville visa hur det ser ut när vi är på väg att sätta en andningsslang i halsen på dig, säger han.  
 2. Viktigt är att självmordsrisken fortsätter att visa sig högre bland unga, tidigt i sjukdomsförloppet.  
 3. Paglia försöker i Sexual Personae visa på enigheten och kontinuiteten hos den västerländska kulturen.  
 4. Då måste jag genomborra herr Gösta med denna min spanska dolk för att visa, att herr Gösta har orätt.  
 5. Detta agerande ledde nästan till hennes undergång, men hon räddade sig genom att visa sig undergiven.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av visa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet visa.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "visa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet visa förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till visa

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar visa.


Mer information om visa

Andra sätt att lära sig mer kring vad visa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av visa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om visa

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för visa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är visa synonymt med både uttrycka och framföra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.