Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till driva med

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till driva med.


Vad betyder driva med

Sett till sina synonymer betyder driva med ungefär raljera eller håna, men är även synonymt med exempelvis "narra" och "gyckla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till driva med. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet driva med kan användas i en mening.


Exempelmeningar för driva med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet driva med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Fartyget ska frysa fast i isen och driva med isflak förbi Nordpolen och vidare mot Svalbard och Grönland.  
  2. Pjäsen innehåller uppsluppet bullriga och burleska scener och Shakespeare kostar på sig att driva med sina egna stilmedel.  
  3. Trump har själv fångats på band när han berättat hur han tagit på kvinnor mot deras vilja, men har tagit tillfället i akt att driva med eller håna Biden.  
  4. Pjäsen fick ett kritiskt mottagande i pressen som anklagade Leffler för att svikit kvinnosaksfrågan och att driva med de åsikter hon tidigare stått upp för.  
  5. Skämtteckningar under presidentvalet 1864 skulle komma att driva med McClellan för att han föredrog säkerheten på ett fartyg medan ett slag fördes på avstånd.).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till driva med

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar driva med.


Mer information om driva med

Andra sätt att lära sig mer kring vad driva med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av driva med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om driva med

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är driva med synonymt med både raljera och håna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.