Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skämta

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till skämta.Vad betyder skämta

Sett till sina synonymer betyder skämta ungefär skoja eller vitsa, men är även synonymt med exempelvis "driva" och "gyckla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skämta. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet skämta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för skämta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skämta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hon kan ibland skämta till det lite både här och där, men jag tror att hon kände allvaret i dag så hon var med mig hela vägen.  
  2. Hennes heshet från i går har samtidigt blivit ännu ett snäpp värre, vilket får henne att skämta om att hon fått träning i teckenspråk av sin biståndsminister.  
  3. En Ryanair-flygning från Bryssel till Madrid fördröjdes i över två timmar sedan en grupp belgiska män börjat skämta om att vara islamister med bomber, rapporterar BBC.  
  4. Phillips och Bride förstod först inte allvaret i den uppkomna situationen, eller så använde de humorn för att inte drabbas av panik då de började att skämta om de meddelanden som nu sändes iväg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skämta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skämta.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skämta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skämta förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skämta

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar skämta.


Mer information om skämta

Andra sätt att lära sig mer kring vad skämta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skämta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skämta

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skämta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skämta synonymt med både skoja och vitsa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.