Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skämt

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till skämt.


Vad betyder skämt

Sett till sina synonymer betyder skämt ungefär ploj eller spratt, men är även synonymt med exempelvis "vits" och "gyckel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skämt. Vår databas innehåller även fem böjningar av skämt, fem exempelmeningar på hur ordet skämt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skämt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skämt.


Exempelmeningar för skämt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skämt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I sitt stand-up nummer sa han bland annat att presidenten inte var där för han inte kunde ta ett skämt.  
 2. Knappt hann nyheten landa innan en störtflod av skämt och en hel del hånbörjade flöda på sociala medier.  
 3. Där finns en stallkatt som spelar på en fiol, en hund som älskar skämt och en ko som tycker om att dansa.  
 4. Den trygghet som de har skämt bort oss med tidigare är som bortblåst, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.  
 5. Det var först efteråt som jag insåg att det var fredagen den 13:e och att det hela nog varit ett dåligt skämt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skämt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skämt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skämt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skämt förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skämt

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar skämt.


Mer information om skämt

Andra sätt att lära sig mer kring vad skämt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skämt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skämt

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skämt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skämt synonymt med både ploj och spratt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.