Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vårdat

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till vårdat.Vad betyder vårdat

Sett till sin synonym betyder vårdat ungefär närt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vårdat. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vårdat kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för vårdat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vårdat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Redan Sven Hof nämner, att personer, som trodde sig odla ett vårdat uttal, genomförde fonemsammanslagningen.  
 2. Dödssiffran inkluderar bara sjukvårdspersonal som kan ha varit exponerade för virus medan de vårdat patienter med covid-19.  
 3. En anledning var att de läkare som vårdat honom i fängelset endast gav honom smärtstillande mot svår ryggvärk och domningar i ben.  
 4. Vi har vårdat fyra personer med allvarliga skador och har fört dem till sjukhus i Prag, säger Petra Effenbergerova vid räddningstjänsten.  
 5. Sedan dess har länets sjukhus ständigt vårdat covidpatienter fram till i tisdags då siffran visade noll, en siffra som kvarstår under onsdagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vårdat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vårdat förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till vårdat

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar vårdat. Här kommer de tio första.


Mer information om vårdat

Andra sätt att lära sig mer kring vad vårdat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vårdat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vårdat

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vårdat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närt synonymt med vårdat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.