Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hyst

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hyst fördelade på två ordgrupper.Vad betyder hyst

Sett till sina synonymer betyder hyst ungefär känt, men är även synonymt med exempelvis "närt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hyst. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet hyst kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hyst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hyst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Stenbock hade inte hyst någon större förhoppning om dansk kapitulation, då de danska trupperna fortfarande hade fri lejd till Själland.  
  2. Enligt Nehammer ska Fejzulai efter avtjänat straff gett sken av att försöka anpassa sig, men i hemlighet hyst våldbejakande åsikter och planerat dådet.  
  3. Lars Levi Læstadius hade alltid hyst en stark motvilja mot berusade personer, vilket kanske grundade sig på erfarenheter av hur alkoholen påverkat hans far.  
  4. Enligt Nehammer ska 20-åringen efter avtjänat straff gett sken av att försöka anpassa sig, men i hemlighet hyst våldbejakande åsikter.  Förbundskansler Sebastian Kurz kallar dådet för ”en uppenbar islamistattack”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hyst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hyst förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till hyst

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar hyst.


Mer information om hyst

Andra sätt att lära sig mer kring vad hyst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hyst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hyst

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för hyst i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hyst synonymt med både känt och närt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.