Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till närt

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till närt fördelade på två ordgrupper.Vad betyder närt

Sett till sina synonymer betyder närt ungefär försett eller försörjt, men är även synonymt med exempelvis "livnärt" och "matat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till närt. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet närt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för närt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet närt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det visade sig att de hade närt en orm vid sin barm, en smygliberal trädkramare.
  2. En gång i tiden hade Alexandra närt sig av modern, men nu levde modern istället i och genom Alexandra.
  3. Fredrik hade till sin förvåning upptäckt att den vrede som han närt under så många år mer eller mindre försvunnit, det kändes som att han kunde andas igen.
  4. Min mamma som hade närt och varit så viktig för mig under alla dessa år som barn, tänk att hennes närvaro fortfarande väger så tungt när det gäller min tillvaro.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av närt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet närt.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "närt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet närt förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till närt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar närt.


Mer information om närt

Andra sätt att lära sig mer kring vad närt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av närt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om närt

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för närt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närt synonymt med både försett och försörjt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.