Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till livnärt

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till livnärt.Vad betyder livnärt

Sett till sin synonym betyder livnärt ungefär närt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till livnärt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet livnärt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för livnärt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet livnärt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Där har hon sedan 2006 främst livnärt sig som frilansande formgivare och textare för olika serieförlag.  
 2. Efter att ha livnärt sig på endast datorer blev Apple i stället den ledande utvecklaren av smarta mobiltelefoner.  
 3. Men sedan coronakrisens utbrott har turisterna uteblivit och makakerna har livnärt sig på skräpmat som de finner på gatorna.  .  
 4. Enligt evolutionsbiologen Jared Diamond kan komodovaranen även ha livnärt sig på en nu utdöd dvärgelefant av släktet Stegodon som en gång levde på Flores.  
 5. Dessutom hade Fridtjof Nansen och dennes kompanjon Hjalmar Johansen livnärt sig på huvudsakligen isbjörnskött i precis samma område i 15 månader utan sådana problem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till livnärt

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar livnärt.


Mer information om livnärt

Andra sätt att lära sig mer kring vad livnärt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av livnärt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om livnärt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för livnärt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närt synonymt med livnärt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.