Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till matat

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till matat.Vad betyder matat

Sett till sin synonym betyder matat ungefär närt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till matat. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet matat kan användas i en mening.


Exempelmeningar för matat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet matat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Reaktionerna har också blivit kraftigare då turkarna kontinuerligt har matat medierna med nya detaljer.  
  2. Men när grisarna började att dö i stora mängder uppdagades det att turisterna hade matat grisarna på stranden och att de därför fått i sig för mycket sand.  
  3. Vi litar inte på regeringen och den vaga information de matat oss med angående hanteringen av oljespillet, säger den 33-åriga demonstranten och miljöforskaren Fabiola Monty.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till matat

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar matat.


Mer information om matat

Andra sätt att lära sig mer kring vad matat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av matat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om matat

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för matat i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närt synonymt med matat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.