Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skildring

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till skildring.


Vad betyder skildring

Sett till sina synonymer betyder skildring ungefär redogörelse eller beskrivning, men är även synonymt med exempelvis "berättelse" och "avbild". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skildring. Vår databas innehåller även sju böjningar av skildring, fem exempelmeningar på hur ordet skildring kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skildring

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skildring.


Exempelmeningar för skildring

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skildring kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det finns ingen fysisk skildring av Jesu kropp i dikten, utan bara antydningar från de övriga berättarna.  
 2. Aarons och Tamoras lustfyllda möte i grottan är en återspegling av Vergilius skildring av Dido och Aeneas.  
 3. Jämfört med Iliaden är Shakespeares skildring betydligt mer grekfientlig i de medeltida källornas efterföljd.  
 4. Gängkriminaliteten och migrationen står i fokus i utländska mediers skildring av läget i Sverige inför valet.  
 5. Dessa trycktes i den mycket partiska skriften King's Book, som var en samtida skildring över krutkonspirationen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skildring" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skildring förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skildring

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar skildring.


Mer information om skildring

Andra sätt att lära sig mer kring vad skildring betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skildring är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skildring

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för skildring i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skildring synonymt med både redogörelse och beskrivning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.