Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till idé

Här nedanför hittar du samtliga tjugonio synonymer till idé.Vad betyder idé

Sett till sina synonymer betyder idé ungefär uppslag eller koncept, men är även synonymt med exempelvis "plan" och "förslag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till idé. Vår databas innehåller även sju böjningar av idé, tre exempelmeningar på hur ordet idé kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av idé

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet idé.


Exempelmeningar för idé

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet idé kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hennes fars död och hennes plötsliga ansvarsställning för sin familj fick henne att överge denna idé.  
  2. När det kommer till frågan om ett eventuellt extraval i närtid anser 29 procent att det är en bra idé.  
  3. För att stoppa glaciären Presena i norra Italien från att smälta har experterna kommit på en fiffig idé.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av idé

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet idé.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "idé" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet idé förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är ide


Närmeord till idé

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar idé. Här kommer de tio första.


Mer information om idé

Andra sätt att lära sig mer kring vad idé betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av idé är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om idé

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för idé i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 2
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är idé synonymt med både uppslag och koncept, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.