Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till översikt

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till översikt.


Vad betyder översikt

Sett till sina synonymer betyder översikt ungefär överblick eller återblick, men är även synonymt med exempelvis "exposé" och "förteckning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till översikt. Vår databas innehåller även sju böjningar av översikt, fem exempelmeningar på hur ordet översikt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av översikt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet översikt.


Exempelmeningar för översikt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet översikt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vidare följer en historisk översikt över hur Helsingfors utvecklats och vilka stadsplaner som uppgjorts.  
 2. I en översikt från Landetatens Generalkommissariat (landsförsvaret) den 2 maj 1720 gavs följande översikt:.  
 3. Det finns med andra ord stora skillnader även mellan olika fiskarter, och det är svårt att ge en fullständig systematisk översikt.  
 4. Följande tabell ger en översikt över de rekonstruerade protospråkliga person- och possessivändelserna i några eurasiska språkfamiljer.  
 5. Detta som många av hans andra projekt blev dock inte avslutat och hans vetenskapliga produktion ger enligt en översikt "ett splittrat och torsoartat intryck".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av översikt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet översikt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "översikt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet översikt förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till översikt

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar översikt.


Mer information om översikt

Andra sätt att lära sig mer kring vad översikt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av översikt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om översikt

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för översikt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är översikt synonymt med både överblick och återblick, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.