Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till betänkande

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till betänkande.


Vad betyder betänkande

Sett till sina synonymer betyder betänkande ungefär övervägande eller anmälan, men är även synonymt med exempelvis "berättelse" och "kommissionens betänkande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betänkande. Vår databas innehåller även sju böjningar av betänkande, fem exempelmeningar på hur ordet betänkande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av betänkande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet betänkande.


Exempelmeningar för betänkande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betänkande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kommissionen avlade sitt betänkande i september 1964 och dess slutsats var att Lee Harvey Oswald var Kennedys och J.D.  
 2. Det betänkande riksdagen ska ta ställning till innehöll 51 reservationer och det var en stundtals komplicerad votering.  
 3. I sammanhanget är det intressant att veta att ordet "esplanad" överhuvudtaget inte förekommer i Lindhagenkommitténs betänkande.  
 4. I dag tar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) emot ett betänkande om stärkt rätt till skadestånd för brottsoffer.  
 5. Den 11 september 2012 lämnar Public Service Kommittén sitt betänkande till Kulturdepartementet (Nya villkor för public service, SOU 2012:59).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av betänkande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet betänkande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "betänkande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet betänkande förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till betänkande

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar betänkande.


Mer information om betänkande

Andra sätt att lära sig mer kring vad betänkande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betänkande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betänkande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för betänkande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betänkande synonymt med både övervägande och anmälan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.