Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rättfärdigande

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till rättfärdigande.Vad betyder rättfärdigande

Sett till sina synonymer betyder rättfärdigande ungefär förfäktande eller försvar, men är även synonymt med exempelvis "hävdande" och "ursäkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rättfärdigande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rättfärdigande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för rättfärdigande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rättfärdigande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Gemensamt är uppmaningar till eller rättfärdigande av våld, till exempel mot olika grupper av människor. .  
 2. I en intervju från 1980 om en seriemördares rättfärdigande gällande mord sade Bundy "Så vad spelar det för roll med en mindre?  
 3. Däremot är det inte direkt motsägelsefullt att försvara internalism vad gäller rättfärdigande och externalism vad gäller kunskap.  
 4. Det går inte att inta båda ståndpunkterna internalism och externalism vad gäller rättfärdigande ensamt, eller vad gäller kunskap ensamt.  
 5. Chrusjtjov såg Gagarins bedrift som ett rättfärdigande att hålla kvar vid sin politik att stärka det sovjetiska missilprogrammet och dra ner på ordinarie militär och flygvapen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om rättfärdigande

Andra sätt att lära sig mer kring vad rättfärdigande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rättfärdigande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rättfärdigande

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för rättfärdigande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 24
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 23


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rättfärdigande synonymt med både förfäktande och försvar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.