Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rättfärdiga

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till rättfärdiga.Vad betyder rättfärdiga

Sett till sina synonymer betyder rättfärdiga ungefär berättiga eller berättiga till, men är även synonymt med exempelvis "försvara med skäl" och "försvara viss handling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rättfärdiga. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rättfärdiga kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rättfärdiga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rättfärdiga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi talade om en specifik attack som hade inträffat och, som de flesta extremister, kunde han rättfärdiga allt.  
 2. Myndigheterna i England använde konspirationen som ett sätt att rättfärdiga och förvärra sina förföljelser av landets katoliker.  
 3. Att Kyros skulle vara son till Mandane kan tänkas vara en efterkonstruktion för att rättfärdiga hans anspråk på den mediska tronen.  
 4. Det är mycket vanligt att använda sig av orealistiska produktionsmål för att rättfärdiga obetald övertid, säger han till The Guardian.  
 5. Det har inte framkommit övertygande bevisning på utbrett valfusk som skulle kunna rättfärdiga att hela valresultatet rivs upp, anser han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rättfärdiga

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rättfärdiga.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rättfärdiga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rättfärdiga förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rättfärdiga

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar rättfärdiga.


Mer information om rättfärdiga

Andra sätt att lära sig mer kring vad rättfärdiga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rättfärdiga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rättfärdiga

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för rättfärdiga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rättfärdiga synonymt med både berättiga och berättiga till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.