Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till försvar

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till försvar fördelade på två ordgrupper.Vad betyder försvar

Sett till sina synonymer betyder försvar ungefär gard eller värn, men är även synonymt med exempelvis "skydd" och "defensiv". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvar. Vår databas innehåller även fem böjningar av försvar, fem exempelmeningar på hur ordet försvar kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av försvar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet försvar.


Exempelmeningar för försvar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Någon fara hotade aldrig Nørreports försvar och några styrkor drogs aldrig från huvudfronten i söder.  
 2. Behovet av mer och ett starkare europeiskt försvar är mer uppenbart än någonsin förut, säger Borrell.  
 3. Han menade att alla fästningar som är ur stånd till försvar, kan vålla mer skada än nytta för staten.  
 4. Beteckningen totalförsvar används i Sverige som en samlingsbeteckning på militärt och civilt försvar.  
 5. Offensiven pågick mellan 25 augusti och 7 september men körde fast i fransmännens försvar vid Meurthe.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av försvar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försvar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försvar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försvar förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försvar

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar försvar.


Mer information om försvar

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvar

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försvar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvar synonymt med både gard och värn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.