Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skydd

Här nedanför hittar du samtliga trettiofem synonymer till skydd fördelade på två ordgrupper.Vad betyder skydd

Sett till sina synonymer betyder skydd ungefär protektion eller betäckning, men är även synonymt med exempelvis "hölje" och "fristad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skydd. Vår databas innehåller även tre böjningar av skydd, fem exempelmeningar på hur ordet skydd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skydd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skydd.


Exempelmeningar för skydd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skydd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I Tyskland vill myndigheterna att även lärare och sjukvårdspersonal ser över sina skydd mot mässling.  
 2. Bland annat byggdes den långa kasernlängan, som också utgör skydd mot landsidan, och var färdig 1825.  
 3. Om man tittar på Sveriges konstitution ser man att det finns ett strängt skydd för religionsfriheten.  
 4. Till skillnad från tidigare tryckfrihetslagar i Sverige innehåller den ett visst skydd vid krislägen.  
 5. Barn under 15 får bara gå semikontaktsmatcher med skydd, markerade träffar och utan slag mot huvudet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av skydd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skydd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skydd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skydd förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skydd

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar skydd.


Mer information om skydd

Andra sätt att lära sig mer kring vad skydd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skydd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skydd

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skydd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skydd synonymt med både protektion och betäckning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.