Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till beskydd

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till beskydd fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder beskydd

Sett till sina synonymer betyder beskydd ungefär skydd eller värn, men är även synonymt med exempelvis "beskyddarskap" och "miljövård". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beskydd. Vår databas innehåller även tre böjningar av beskydd, fem exempelmeningar på hur ordet beskydd kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av beskydd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet beskydd.


Exempelmeningar för beskydd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beskydd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Edvard fördes sedan av Rikard till Towern, vilket skedde för att ge kungen beskydd, meddelade Rikard.  
 2. Vissa historiker har kallat henne tursam, själv trodde hon att hon stod under Guds särskilda beskydd.  
 3. Under deras beskydd så kunde hon få ett andra möte där hon förutspådde utgången av slaget vid Herrings.  
 4. För dem betydde förlusten av hovets beskydd att faderns ekonomiska svårigheter gick i arv till sönerna.  
 5. Genom ett bevarat påvebrev, utställt av påven Lucius III omkring 1182, tar påven klostret i sitt beskydd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beskydd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet beskydd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beskydd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beskydd förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beskydd

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar beskydd.


Mer information om beskydd

Andra sätt att lära sig mer kring vad beskydd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beskydd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beskydd

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för beskydd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beskydd synonymt med både skydd och värn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.