Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till stämpel

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till stämpel.Vad betyder stämpel

Sett till sina synonymer betyder stämpel ungefär sigill eller anstrykning, men är även synonymt med exempelvis "kännemärke" och "kännetecken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stämpel. Vår databas innehåller även sju böjningar av stämpel, tre exempelmeningar på hur ordet stämpel kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stämpel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stämpel.


Exempelmeningar för stämpel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stämpel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den 24 juni kan Saudiarabien slutligen tvätta bort sin stämpel som det enda land som inte tillåter kvinnor att sitta bakom ratten. .  
  2. Pornografins gränsöverskridande karaktär har gjort att skildningar med en mer accepterad och "kulturell" stämpel beskrivits med andra namn.  
  3. Partierna kritiserar bland annat valmyndighetens beslut att godkänna röstsedlar utan officiell stämpel, ett beslut som enligt landets advokatsamfund bryter mot lagen och kan ha påverkat utgången av valet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av stämpel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stämpel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stämpel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stämpel förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stämpel

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar stämpel.


Mer information om stämpel

Andra sätt att lära sig mer kring vad stämpel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stämpel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stämpel

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stämpel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stämpel synonymt med både sigill och anstrykning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.